Ce înseamnă Plasmolifting? 

Plasmolifting este o metodă de injectare a plasmei trombocitare în ţesuturile umane (PRP technology), inventată şi aplicată pentru prima dată de cercetătorii ruşi R.R. Ahmerov şi R.F. Zarudii.

136

Plasmolifting  este o metodă naturală de întinerire şi modelare a proceselor de regenerare a ţesuturilor. Acţiunea ei se bazează pe efectul regenerator al plasmei trombocitare, care se injectează în zonele afectate. Utilizarea plasmei bogate în trombocite reprezintă în prezent una dintre puţinele posibilităţi de modulare şi îmbunătăţire a cicatrizării rănilor, precum şi de prevenire a infectării fără administrarea substanţelor medicamentoase. Iniţial metoda a fost elaborată pentru aplicare în chirurgia maxilo-facială, în scopul îmbunătăţirii proceselor de regenerare şi tratamentului stărilor atrofice ale ţesuturilor moi. Însă, după cum arată practica, gama utilizării metodei Plasmolifting s-a extins semnificativ.

La baza procedurii Plasmolifting™ stă o metodă patentată de prelucrare a sângelui pacientului cu ajutorul unui set special de eprubete biotehnologice vidate şi al unui procedeu special de centrifugare. În timpul procedurii, din sângele pacientului se separă o formă injectabilă de plasmă bogată în trombocite, care ulterior este injectată în ţesuturile pacientului.

Plasma trombocitară proprie este un „elixir natural al tinereţii”, conţinând factori de creştere într-o concentraţie mare, precum şi enzime, proteine şi vitamine în combinaţie naturală.

plasmolifting-ro

Plasma trombocitară injectată în pielea pacientului normalizează respiraţia tisulară, echilibrul hidric, conduce la formarea noilor celule fibroblaste, osteoblaste, condroblaste şi endoteliale. Totodată, are loc procesul de sintetizare a colagenului, elastinului şi substanţei intercelulare.

După o astfel de procedură se activează sistemul de protecţie al epidermei, se accelerează procesele de vindecare şi cicatrizare, împiedicând îmbătrânirea. Cu alte cuvinte, Plasmolifting™ înseamnă ingineria ţesuturilor.

Este important că elementele conţinute în plasma trombocitară sunt în totalitate naturale, nu au efecte mutagene şi nu provoacă

9491_600

 

boli oncologice, tumori şi alte reacţii negative. Avantajul indubitabil al procedurii Plasmolifting™ este inofensivitatea acesteia, având în vedere că substanţa injectată reprezintă „produsul propriu” al pacientului, nu este toxică şi exclude orice reacţii de respingere, alergii şi posibilităţi de infectare.

Care sunt avantajele metodei Plasmolifting?

Plasmolifting™ este o metodă eficientă, care ajută la soluţionarea concomitentă a câteva probleme estetice ale pacientului: îmbunătăţirea culorii şi texturii pielii, sporirea elasticităţii, netezirea tenului, reducerea ridurilor.

Plasmolifting™ este o metodă universală, utilizată pentru soluţionarea unei multitudini de probleme cosmetologice.

Indicaţii de utilizare:

 1. Tratamentul modificărilor de vârstă ale pielii (cronoîmbătrânire).
 2. Fotoîmbătrânirea.
 3. Tratamentul pigmentaţiei excesive.
 4. Profilaxia şi tratamentul acneei şi postacneei.
 5. Îngrijirea pielii sensibile, „stresate”.
 6. Profilaxia şi tratamentul celulitei.
 7. Tratamentul alopeciei, căderii părului.
 8. Tratamentul dermatitei seboreice (cu mătreaţă uscată şi grasă).

Rezultatele aplicării procedurii Plasmolifting

 

plaz1

Efecte biologice:

 • Sporirea sintezei de colagen în dermă;
 • Intensificarea regenerării ţesuturilor;
 • Activizarea metabolismului în celulele pielii;
 • Normalizarea echilibrului hidric şi a respiraţiei tisulare.

 

Efecte clinice:

 • Reducerea ridurilor de expresie şi a semnelor cronoîmbătrânirii;
 • Îmbunătăţirea culorii feţei;
 • Înlăturarea pigmentaţiei excesive şi a semnelor fotoîmbătrânirii;
 • Tratamentul acneei, atenuarea postacneei;
 • Reducerea edemelor, cearcănelor;
 • Încetinirea proceselor de îmbătrânire;
 • Creşterea elasticităţii feţei, îmbunătăţirea reliefului pielii.

Eficienţa metodei este demonstrată de fotografiile unor pacienţi reali, făcute înainte şi după realizarea seriei de proceduri Plasmolifting.

Plasmolifting, plazmolifting, lifting facial, intinerire, estompare riduri, remodelare faciala, corectarea asimetriei faciale, corectia ovalului fetei, reconturarea fetei, cosmetologie faciala, cosmetologie plastica, elixirul tineretii, hiperpigmenatie, cuperoza, acnee, hemangioame, pistrui, pete pigmentare, stimularea colagenului, tratament cadere par, tratament matreata